Bosz wint de Rinus Michels Award

Bosz doorbreekt hegemonie Slot en wint de Rinus Michels Award

3 juli om 15:11

Peter Bosz heeft de Rinus Michels Award in de wacht gesleept. Hij is uitgeroepen tot beste trainer van de Eredivisie na zijn ijzersterke debuutseizoen bij PSV.

Bosz was samen met Joseph Oosting (FC Twente), Rogier Meijer (NEC), René Hake (Go Ahead Eagles) en Arne Slot (Feyenoord) in de race. De PSV-coach voorkomt dat de naar Liverpool vertrokken Slot de prijs voor het derde jaar op rij weet te veroveren. Die laatste werd in 2022 en 2023 uitgeroepen tot beste Eredivisie-trainer, nadat hij de Rotterdammers naar respectievelijk de Conference League-finale en de landstitel had geleid.

Dit seizoen gold Bosz echter als torenhoge favoriet. Zijn PSV bleek ongenaakbaar in de Eredivisie en kroonde zich met een straatlengte voorsprong tot kampioen. In de Champions League was de achtste finale het eindstation tegen de latere finalist Borussia Dortmund. Voor Bosz is het de tweede keer dat hij de Rinus Michels Award ontvangt. Eerder werd hij in 2017 onderscheiden met de prijs, toen hij met Ajax de Europa League-finale bereikte.