AZ neemt afscheid van steunpilaar De Wit

AZ neemt neemt na vijf seizoenen en 188 duels afscheid: 'Dit was het dan'

3 juli om 15:40
Laatste update: 3 juli om 18:18

Dani de Wit trekt na vijf seizoenen de deur bij AZ achter zich dicht. De 26-jarige aanvallende middenvelder had een aflopend contract in Alkmaar en gaat transfervrij op zoek naar een nieuwe uitdaging, zo kondigt hij woensdag zelf aan.

Het vertrek van De Wit diende zich al even aan. De voormalig jeugdinternational mikt op een buitenlands avontuur, zo liet hij eerder al weten. Hij speelde sinds de zomer van 2019 voor AZ, dat hem destijds voor een paar miljoen overnam van Ajax. 

"Beste supporters, Dani hier. Dit was het dan, na vijf mooie jaren", zegt De Wit in een afscheidsvideo. "188 wedstrijden verder en heel wat goals (46, red.). Veel mooie momenten samen gekend. Europese wedstrijden, Eredivisie-wedstrijden en bekerwedstrijden. Ik heb er echt van genoten. Hierbij wil ik jullie bedanken voor de fantastische tijd. De waardering die ik vanaf moment één heb gevoeld en die eigenlijk alleen maar meer en meer werd. Vanuit mij: bedankt voor alles. Ik ga jullie ooit weer zien."

De Wit speelde het afgelopen seizoen 32 Eredivisie-duels. Daarin was hij goed voor tien doelpunten en drie assists. Volgens Kicker voerde het jeugdproduct van Ajax al gesprekken met Bundesliga-club VfL Bochum. Ook vanuit Italië zou er interesse zijn. De naam van US Lecce viel.

Na Vangelis Pavlidis is De Wit de tweede steunpilaar die deze zomer vertrekt bij AZ. De Griekse spits maakte voor achttien miljoen euro de overstap naar Benfica.