Hake over United: 'Ten Hag belde, geweldig'

René Hake: 'Ik heb veel felicitaties gehad, het kan niet snel genoeg gaan'

3 juli om 16:45

René Hake mag zich bijna assistent van Erik ten Hag bij Manchester United noemen. De Go Ahead Eagles-trainer vertelt dat de laatste puntjes momenteel op de i worden gezet, waarna zijn overstap kan worden afgerond.

Hake vertelt bij de uitreiking van de Rinus Michels Award dat hij al veel felicitaties ontvagt. "Ik heb veel felicitaties gehad, maar die zijn nog niet helemaal terecht. Het ligt in het vooruitschiet, maar het is nog niet officieel rond", zegt hij bij ESPN. "Het is wachten totdat alles formeel is afgerond. Je weet dat er allemaal juridische zaken moet worden nagekeken. Je moet gewoon geduld hebben, maar het kan mij niet snel genoeg gaan."

De interesse van Manchester United komt uit de koker van Ten Hag, die in het verleden al met Hake samenwerkte. "Erik belde mij met de vraag of ik ervoor open stond. Ik denk niet dat ik uit hoef te leggen dat ik niet heel lang over na moest denken om daar ja tegen te zeggen. Het is een mooie stap voor mij en een geweldige uitdaging. Het is geweldig om ervaring op te doen in de grootste competitie van de wereld", aldus Hake. Ook Ruud van Nistelrooij gaat naar alle waarschijnlijkheid aan de slag bij de Premier League-topclub.

Hake greep woensdag overigens naast de Rinus Michels Award. Die eer was weggelegd voor Peter Bosz.