RKC haalt Van der Venne terug: 'Voelt als thuiskomen'

Wereldreiziger Van der Venne keert terug in Eredivisie: 'Dit voelt als thuiskomen'

3 juli om 17:12
Laatste update: 3 juli om 17:30

Richard van der Venne is weer speler van RKC Waalwijk. De 32-jarige linkspoot keert na twee buitenlandse avonturen transfervrij terug naar Brabant. 

Tussen 2020 en 2022 speelde Van der Venne al 61 wedstrijden voor RKC, waarin hij negen keer scoorde en zes assists gaf. Na een periode bij Melbourne City in Australië en Sankt Gallen in Zwitserland is hij nu weer speler van RKC. 

"Mijn avonturen in het buitenland waren voor mij en mijn gezin prachtig. Het was mooi om in een ander land actief te zijn en de cultuur te ontdekken. Met RKC Waalwijk is het contact altijd goed gebleven en voelt het als thuiskomen. Ik kijk er enorm naar uit de club te helpen aan nieuwe sportieve hoogtepunten", reageert Van der Venne op de clubkanalen. 

Mo Allah, technisch directeur van RKC, verwelkomt Van der Venne. "Voor ons is het terughalen van Richard een mooie kans. Hij heeft in 2,5 seizoen in Waalwijk bewezen dat hij van waarde kan zijn. Met Richard halen we ervaring en specifieke kwaliteit binnen onze spelersgroep."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met niemand minder dan Royston Drenthe!