'Egocentrisch' Feyenoord wint arbitragezaak van 'slachtoffer' FC Utrecht

'Egocentrisch' Feyenoord wint arbitragezaak van 'slachtoffer' FC Utrecht

3 juli om 18:30
Laatste update: 3 juli om 18:35

Feyenoord heeft een arbitragezaak met betrekking tot transfervergoedingen voor talenten gewonnen van FC Utrecht. De Rotterdammers houden daardoor ruim een half miljoen euro in eigen zak. 

Afgelopen weken botsten Feyenoord en FC Utrecht over het zogenaamde 'herenakkoord'. In 2018 spraken clubs af om elkaars talenten met rust te laten of een vergoeding te betalen als dat toch gebeurde. 

Feyenoord nam vorig seizoen drie spelers over uit de jeugdopleiding van FC Utrecht, maar betaalde niet de afgesproken vergoeding. Thijs van Es, de directeur van FC Utrecht, bestempelde Feyenoord tijdens de zitting als 'egocentrisch' en was van mening dat de Rotterdammers 'er alles aan doen om afspraken te ondermijnen.'

Daar gaat Feyenoord logischerwijs niet in mee. De club sprak over 'lukraak gestuurde facturen' en de 'slachtofferrol' die Utrecht aan zou nemen. "Het is eten en gegeten worden, maar FC Utrecht wil alleen maar eten", klonk het.

De arbitragecommissie stelde FC Utrecht in het gelijk en meldde dat Feyenoord de afspraak heeft geschonden, maar benadrukte dat het herenakkoord een morele afspraak is die juridisch niet bindend of afdwingbaar is. Feyenoord hoeft daardoor zo'n 520.000 euro aan openstaande facturen niet te betalen.