Go Ahead zoekt opvolger Hake: 'Maar die deal behoort niet tot de opties'

Namen Steijn en Keizer vallen bij Eredivisieclub: 'Worden niet voor niets genoemd'

3 juli om 21:52
Laatste update: 4 juli om 00:26

Op wat formaliteiten na is de overgang van René Hake naar Manchester United rond. Dat betekent dat Go Ahead Eagles op zoek moet naar een nieuwe hoofdtrainer. Volgens RTV Oost wordt er gekeken naar onder meer Maurice Steijn, Marcel Keizer en Bas Sibum.

"Ik zie die namen ook voorbij komen en ze worden niet voor niets genoemd. Het zijn logische namen", vertelt technisch directeur Paul Bosvelt aan de streekomroep. "We hopen zo snel mogelijk een vervanger te presenteren. Het moet iemand worden die zich kan vinden in de werkwijze die er nu grotendeels staat, het zou gek zijn om alles over een andere boeg te gooien."

Ook een ruildeal met Manchester United werd geopperd. Mitchell van der Gaag, nu nog de assistent van Erik ten Hag, zou de omgekeerde weg kunnen bewandelen. Dat scenario is niet realistisch en behoort niet tot de opties, meldt Bosvelt. 

"Een ervaren man zou kunnen, maar je moet ook kijken naar wie er beschikbaar zijn", aldus Bosvelt, die het achterste van zijn tong niet wil laten zien. "Maar zodra René weg is, willen we zo snel mogelijk iemand voor de groep zetten."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met niemand minder dan Royston Drenthe!