Driessen vreest rellen bij Nederland - Turkije

Driessen vreest rellen bij Nederland - Turkije: 'Kan wel eens heel naar aflopen'

3 juli om 21:26

Valentijn Driessen vreest voor flinke commotie rondom de kwartfinale van het EK tussen Nederland en Turkije. De chef voetbal is bang dat er in Nederland flinke ruzies kunnen ontstaan na de wedstrijden tussen beide landen. 

"Die politiecommissarissen zitten echt met het zweet in hun handen", begint Driessen in de Kick Off Oranje podcast van De Telegraaf. "Dat is vanzelfsprekend. Het is natuurlijk al eerder fout gegaan", doelt Driessen op eerdere heibel tussen beide landen. "Nu tegen elkaar, in deze fase van het toernooi, als er dan één van de twee verliest, kan het wel eens heel naar aflopen."

Driessen is bang dat de fanatieke aanhang van verschillende Nederlandse voetbalclubs zich gaan mengen. "De meeste Nederlandse fans zitten hier. Bij de rest van Nederlandse voetbalfans zitten er ook een hoop van harde kernen bij en ook hooligans. Denk je dat zij zich dan niet op straat zullen laten zien", vraagt Driessen zich hardop af.

Oranje neemt het aanstaande zaterdagavond op tegen Turkije in de kwartfinale van het EK. De wedstrijd wordt gespeeld in Berlijn en vangt aan om 21.00 uur.