Weghorst vol lof over oude club: 'Een van mijn beste ervaringen'

Weghorst lovend over ex-club: 'Alleen maar positieve herinneringen'

4 juli om 00:53

Wout Weghorst noemt zijn kortstondige verblijf bij Besiktas 'een van de beste ervaringen' uit zijn loopbaan. Zo heeft de aanvaller van het Nederlands elftal aangegeven in gesprek met de Turkse televisie.

Medio 2022 werd Weghorst door Besiktas gehuurd van Burnley, maar na een half jaar haalde Manchester United hem binnen. Toch is de spits nog altijd uiterst positief over zijn periode in Turkije, waar hij recent in verband werd gebracht met een terugkeer bij Besiktas, waar Giovanni van Bronckhorst trainer wordt.

"Besiktas was ongelofelijk, buitengewoon voor mij. Het was een van de beste ervaringen die ik in mijn voetbalcarrière heb gehad", zo wordt Weghorst geciteerd door Fanatik. "De waardering en passie die ik daar zag, was ongelofelijk. Zoals ik altijd zeg: mensen voelen voetbal echt in hun hart in Turkije. Ik heb alleen maar positieve en dankbare herinneringen aan Besiktas."

Zaterdag treedt Weghorst met Oranje aan tegen Turkije, tegen de selectie die drie spelers herbergt waarmee hij bij Besiktas samenspeelde: Mert Günok, Semih Kiliçsoy en Cenk Tosun.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met niemand minder dan Royston Drenthe!