Bellingham over goal tegen Slowakije

'Ik deed het op instinct, even dacht ik: ik ben Cristiano Ronaldo'

4 juli om 07:47

Jude Bellingham voelde zich tijdens de achtste finale van het EK tegen Slowakije even Cristiano Ronaldo. De Engelse vedette maakte in de blessuretijd met een omhaal de gelijkmaker. Zijn goal deed hem denken aan die van Ronaldo voor Real Madrid tegen Juventus in 2018.

Door de treffer van Bellingham bleef Engeland in leven. Er werd verlenging afgedwongen en in die extra tijd rekenden The Three Lions af met Slowakije. "Toen ik in de lucht hing, voelde het alsof ik anderhalve meter boven de grond zweefde", zegt Bellingham op de kanalen van de FA. "Ik deed het echt op instinct, de bal viel op de perfecte plek, een beetje achter me. Ik dacht onderweg naar de bal even: ik ben net Ronaldo."

Er bleek achteraf een wezenlijk verschil te zitten in beide goals. "Achteraf zag ik dat ik gewoon nog één hand op de grond had", lacht Bellingham. "Dus de meest acrobatische omhaal was het niet. Maar absoluut, het was een geweldig moment. Absoluut een van de belangrijkste en meest memorabele momenten uit mijn carrière. Je moet zorgen dat je wint, maar als je dat doet met een omhaal in de 95ste minuut, is het verschil in emotie gigantisch. We waren dood en begraven."

Engeland staat zaterdag in de kwartfinales tegenover Zwitserland. De winnaar treft bij de laatste vier Oranje of Turkije.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met niemand minder dan Royston Drenthe!