Van Amersfoort staat voor mogelijk vertrek naar het Midden-Oosten

'Lucratieve transfer lonkt voor Heerenveen-topscorer: concrete belangstelling'

4 juli om 10:34
Laatste update: 4 juli om 11:04

Pelle van Amersfoort kan rekenen op concrete belangstelling vanuit het Midden-Oosten, zo meldt Voetbal International. Naar verluidt heeft Sharjah FC, een club uit de Verenigde Arabische Emiraten, zich officieel bij SC Heerenveen gemeld voor de aanvaller.

Op dit moment is Van Amersfoort bezig aan zijn tweede periode in Heerenveen. In het afgelopen seizoen was hij de eerste spits onder trainer Kees van Wonderen. Met dertien doelpunten, waarvan tien in de Eredivisie, werd de 28-jarige aanvaller de clubtopscorer van de Friezen.

Door zijn goede prestaties lonkt er een lucratieve transfer voor Van Amersfoort. 'Er is concrete belangstelling vanuit de Verenigde Arabische Emiraten voor de Noord-Hollander', schrijft Voetbal International. Heerenveen voert met de geïnteresseerde partij gesprekken over een mogelijke transfer.

Eerder gaf Van Amersfoort al aan dat hij openstaat voor een zomerse transfer. Op deze manier wil de aanvaller voorkomen dat hij, net als in zijn eerste periode bij Heerenveen, transfervrij vertrekt uit Friesland. Het contract van Van Amersfoort loopt nog door tot de zomer van 2025 en zodoende is Heerenveen bereid om mee te werken aan een transfer.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met niemand minder dan Royston Drenthe!