FC Utrecht gaat Rodríguez huren van Celta de Vigo

'FC Utrecht is opnieuw actief op transfermarkt en gaat Spaanse aanvaller huren'

4 juli om 11:01
Laatste update: 4 juli om 11:05

FC Utrecht gaat zich waarschijnlijk versterken met Miguel Rodríguez, aldus Voetbal International. De 21-jarige aanvaller moet op huurbasis overgenomen worden van Celta de Vigo, waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2028.

Ook De Telegraaf meldt dat FC Utrecht dicht bij de komst van Rodríguez is. De rechtsbuiten gaat voor één seizoen gehuurd worden van Celta de Vigo met een optie tot koop. Het is niet bekend hoeveel de koopoptie in de deal gaat bedragen.

Rodríguez maakte zijn debuut in de La Liga in oktober 2020 en tot dusver kwam hij tot 26 duels op het hoogste niveau in Spanje, waarin hij één keer scoorde. Ook is hij jeugdinternational van Spanje. 'Met het aantrekken van de Spanjaard speelt FC Utrecht in op het te verwachten vertrek van Marouan Azarkan deze zomer', schrijft De Telegraaf.

De Spanjaard moet met Taylor Booth gaan strijden om een basisplaats in de Domstad. Rodríguez is een rechtsbuiten, maar kan ook op de linkerflank en als valse spits uit de voeten. 'De Spanjaard acht de Eredivisie voor zijn ontwikkeling de beste stap', zo valt te lezen.

FC Utrecht is actief bezig op de transfermarkt om de selectie voor komend seizoen vorm te geven. Eerder werden Alonzo Engwanda, David Min, Paxten Aaronson, Siebe Horemans en Matisse Didden al aangetrokken door de Domstedelingen.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!