'FC Utrecht slaat nieuwe slag: Noah Ohio in aantocht'

'FC Utrecht slaat nieuwe slag: Jong Oranje-spits hard op weg naar Domstad'

4 juli om 13:06
Laatste update: 4 juli om 13:19

FC Utrecht staat op het punt een nieuwe slag te slaan op de transfermarkt. Noah Ohio moet op korte termijn overkomen van Standard Luik, meldt de Belgische transferexpert Sacha Tavolieri.

De afronding van Ohio's overstap naar Utrecht zou een 'kwestie van uren' zijn. De twintigjarige aanvaller heeft geen toekomst bij Standard Luik en staat nu voor een terugkeer naar de Eredivisie. Eerder kwam hij op huurbasis uit voor Vitesse. Ook speelde hij in de jeugdopleiding van Almere City FC, Manchester United, Manchester City en RB Leipzig. Vorig seizoen scoorde hij als huurling drie keer in acht wedstrijden voor Hull City.

Ohio was onlangs te gast in De Oranjekantine, de EK-liveshow van VoetbalPrimeur. Toen sloot de Jong Oranje-spits een stap naar de Eredivisie al niet uit. "Het ligt eraan wie belt." Hij noemde het 'jammer' dat een overstap naar FC Utrecht niet doorging in januari. Nu komt de transfer naar alle waarschijnlijkheid alsnog rond. Utrecht moet vermoedelijk een transfersom betalen, omdat het contract Ohio in België nog twee jaar doorloopt. Ook een huurperiode is mogelijk.

Ohio moet na Siebe Horemans, Alonzo Engwanda, David Min, Matisse Didden, Tom de Graaff en Paxten Aaronson de zevende zomerversterking worden in Stadion Galgenwaard. Miguel Rodríguez van Celta de Vigo is eveneens in aantocht.