Verweij schetst financiële situatie Ajax

'Anders gaat Ajax met 120 km/u op het ravijn af en komt voortbestaan in gevaar'

4 juli om 13:26
Laatste update: 4 juli om 13:30

Volgens Ajax-watcher Mike Verweij wordt er door de Amsterdammers nu contact gezocht met heel veel spelers. Door de financiële situatie in Amsterdam kan de club weinig investeren en daar is men intern alert op.

In eerste instantie wordt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf gevraagd naar Daniele Rugani, die gelinkt wordt aan een transfer naar Ajax. "Hij is een naam die opduikt en er gaan de komende tijd nog heel veel meer namen opduiken bij Ajax", vertelt de Ajax-volger. "Ajax legt met heel veel spelers contact en dat komt, doordat Ajax in een moeilijke spagaat zit. De financiële situatie van Ajax is heel veel slechter dan iedereen denkt en weet. Intern komt dat besef, maar extern bij de fans nog niet."

"Ik kreeg vanochtend geschetst dat wanneer Ajax voor 120 miljoen verkoopt, ze voor ongeveer 50 miljoen kunnen herinvesteren", vervolgt Verweij zijn verhaal. Hij laat weten dat er bezuinigd moet worden op één derde van de salarissen. "Want anders gaat Ajax met 120 kilometer per uur op het ravijn af en komt het voortbestaan van de club in gevaar."

Er wordt beweerd vat Sven Mislintat, voormalig directeur voetbalzaken van Ajax, flink op de salarissen heeft bezuinigd, maar dit wordt door Verweij weersproken. "De salarissen zijn iets lager, maar het is nog steeds gigantisch veel", zo vertelt hij. "Rugani staat op een lijstje, maar zo staan er inmiddels twintig mensen op een lijstje. Ajax moet echt anticiperen, want er gaan een heleboel spelers door de vingers glippen. Ze kunnen en mogen nu nog niets."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met nieuws over o.a. Ajax, PSV en Feyenoord!