Mbappé spreekt zich uit tegen politieke situatie in Frankrijk

Mbappé omschrijft verkiezingen in Frankrijk als 'catastrofaal': 'Het is urgent'

4 juli om 18:26

Kylian Mbappé heeft zich opnieuw uitgesproken over de politieke ontwikkelingen in Frankrijk. De superster van Les Bleus en binnenkort ook Real Madrid maakt zich grote zorgen vanwege de uitslag van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen. De Partij Rassemblement National (RN) werd de grootste. 

Mbappé, die RN en diens boegbeeld Marine Le Pen overigens niet bij naam noemt, omschrijft de uitslag als 'catastrofaal'. De aanvaller stelt dat het 'echt urgent' is om te gaan stemmen bij de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen. 

"Ik denk dat we nu meer dan ooit de deur uit moeten om te stemmen. We kunnen ons land niet in handen van deze mensen laten. Het is echt urgent. We hebben de resultaten gezien. Ze zijn catastrofaal", aldus Mbappé op een persconferentie donderdagmiddag, opgetekend door RMC Sport

Het is niet de eerste keer dat de aanvaller, die vrijdag met zijn land tegen Portugal speelt, zich tijdens het EK uitspreekt tegen het huidige politieke klimaat in zijn geboorteland. Eerder riep de aanvoerder van Les Bleus jongeren in Frankrijk al op om naar de stemlokalen te gaan, om zo 'extremisme' tegen te gaan.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!