Mbappé en Deschamps met Frankrijk tegenover Ronaldo en Portugal

Mbappé kan 'idool' laatste EK-wedstrijd bezorgen: 'Hij is een legende'

4 juli om 19:45

Didier Deschamps en Kylian Mbappé kijken enorm uit naar de kwartfinale van het EK tussen Frankrijk en Portugal. Vooral voor laatstgenoemde voelt het als een speciaal affiche, omdat de Franse superster lijnrecht tegenover zijn grote idool staat: Cristiano Ronaldo.

Op wat Ronaldo eerder al zijn laatste EK noemde, kan nota bene Mbappé hem en zijn teamgenoten elimineren. In zijn jeugd had Mbappé vele posters op zijn kamer hangen van Ronaldo. "Het is een eer", stelt Mbappé daarom over de aanstaande ontmoeting op de voorafgaande persconferentie. "Iedereen weet dat ik bewondering voor hem heb. We hebben altijd contact. Hij is een legende, maar we hopen vrijdag te winnen."

"Hij is uniek, er is er maar één", vervolgt Mbappé zijn lofzang. Ondanks zijn afgeronde transfer naar Real Madrid, wil de Fransman niets weten van vergelijkingen. "Ik wil mijn eigen pad volgen. Hopelijk zal ik ook geschiedenis schrijven bij Real, maar het zal anders zijn dan bij Cristiano."

Op het persmoment schoof naast Mbappé ook Deschamps aan. Hij kreeg de afgelopen weken veel kritiek op het 'verdedigende' spel van de Fransen, iets waar de bondscoach zich niet in kan vinden. "Ik weet het niet, maar wij ervaren genoeg enthousiasme. Er zullen mensen zijn die niet blij zijn met het spel, maar ik heb ook blije mensen gezien. Natuurlijk is het leuker om 5-4 te winnen."

"Critici zijn deel van mijn dagelijks leven", gaat Deschamps verder. "Het weerhoudt me niet om vredig mijn leven te leiden. Hoe het spelbeeld tegen Portugal eruit zal komen te zien? Mijn team valt liever aan dan dat het verdedigt", claimt hij. "Nederland was vrij voorzichtig tegen ons, België ook. En Portugal? Ik weet wat Roberto Martinez graag doet. Wij willen de wedstrijd zoveel mogelijk controleren." Portugal en Frankrijk staan vrijdagavond tegenover elkaar in de kwartfinale van het EK. Om 21.00 uur wordt er afgetrapt in Hamburg.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!