Ronaldo bevestigt: 'Dit is zonder twijfel mijn laatste EK'

Ronaldo bevestigt: 'Dit is zonder twijfel mijn laatste EK'

2 juli om 10:54

Cristiano Ronaldo is bezig aan zijn laatste Europees kampioenschap, zo bevestigt hij na de strafschoppenreeks tegen Slovenië. De 39-jarige aanvaller bereikte maandagavond met Portugal de kwartfinales van het EK na een enerverend duel met Slovienië.

"Dit is zonder twijfel mijn laatste EK", laat Ronaldo door diverse media optekenen. De Portugees faalde in de verlenging vanaf elf meter en kon de tranen niet bedwingen. Maar tijdens de shoot-outs wist hij wel raak te schieten vanaf de stip.

Het zesde EK van Ronaldo duurt daardoor nog voort. "Je kan niet falen als je niet probeert", vertelt hij na afloop geëmotioneerd. "Mensen blij maken is wat mij het meest motiveert. Dat dit mijn laatste EK is, maakt mij niet emotioneel. Wel het gevoel van vreugde dat ik krijg wanneer ik mijn supporters zie, mijn familie en de genegenheid die ze mij geven."

Portugal staat vrijdagavond in de kwartfinales tegenover Frankrijk. Volgens de Portugese superster zijn de Fransen een zware tegenstander. "Het wordt een lastige wedstrijd, zij zijn titelfavoriet. Maar wij gaan oorlog maken", verzekert Ronaldo.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met zeventienvoudig international Tim de Cler!