'Grote verrassing: Ten Hag wil Ten Rouwelaar al na twee maanden losweken bij Ajax'

'Grote verrassing: Ten Hag wil Ten Rouwelaar al na twee maanden losweken bij Ajax'

4 juli om 21:16
Laatste update: 4 juli om 22:06

Ajax dreigt Jelle ten Rouwelaar na twee maanden alweer kwijt te raken. Erik ten Hag wil de keeperstrainer namelijk naar Manchester United halen, melden Voetbal International en The Athletic. Ten Rouwelaar lijkt zelf wel oren te hebben naar die overstap, waardoor het nu aan de clubs is.

The Athletic verwacht dat de overgang van Ten Rouwelaar plaats zal vinden, waardoor het verblijf van de oud-keeper van NAC Breda bij Ajax van korte duur blijkt. Daarmee blijf Ten Hag op de Nederlandse tour: hij gaat ook Ruud van Nistelrooij en René Hake namelijk aan zijn staf toevoegen bij Manchester United.

VI schetst dat Ajax 'vanzelfsprekend' niet blij zal zijn met de interesse van United, omdat het Ten Rouwelaar slechts twee maanden geleden aanstelde als opvolger van de zieke Anton Scheutjens. De Amsterdammers kunnen wel een geldsom uit Manchester verwachten voor het afkopen van het contract van de keeperstrainer, dat nog tot medio 2025 loopt.

Op Old Trafford moet Ten Rouwelaar de vervanger worden van Richard Hartis, wiens contract is afgelopen. Hartis was over twee periodes werkzaam bij United en had onder meer Edwin van der Sar onder zijn hoede. Wat Ajax nu van plan is met het aanstaande vertrek van Ten Rouwelaar in het achterhoofd, is nog niet duidelijk.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met nieuws over o.a. Ajax, PSV en Feyenoord!