'Wieffer vliegt naar Engeland, transfersom bekend'

Romano meldt 'here we go': Wieffer vliegt naar Engeland, transfersom bekend

4 juli om 21:26
Laatste update: 4 juli om 23:14

Mats Wieffer heeft zijn gedroomde Premier League-transfer bijna te pakken. Feyenoord en Brighton & Hove Albion zijn eruit en de 24-jarige middenvelder pakt spoedig het vliegtuig naar Engeland.

Met dat nieuws pakt Fabrizio Romano donderdagavond uit. Volgens de transferexpert staat Wieffer op het punt om naar Engeland af te reizen, waar hij zijn recordtransfer naar Brighton zal afronden. 'Here we go, soon', klinkt het. Het Liverpool van Arne Slot komt te laat.

Feyenoord ontvangt dertig miljoen euro voor Wieffer, een bedrag dat door bonussen nog fors kan oplopen. Daarmee vestigen de Rotterdammers een nieuw transferrecord. De middenvelder zelf maakt graag de overstap naar Brighton en zou op hoofdlijnen akkoord zijn met een langdurig contract.

Brighton aast al geruime tijd op Wieffer. Na het vertrek van Roberto De Zerbi is dat niet veranderd: ook zijn opvolger Fabian Hürzeler ziet het in de middenvelder van Feyenoord ziet zitten. Brighton werd vorig seizoen elfde in de Premier League en heeft met Bart Verbruggen, Joël Veltman en Jan Paul van Hecke al drie Nederlanders in huis.

Wieffer kwam twee jaar geleden voor 7,5 ton over van Excelsior en werd in zijn debuutjaar kampioen met Feyenoord, dat nu een indrukwekkend rendement pakt op de Oranje-international. Oussama El Azzouzi, middenvelder van Bologna, zou een kandidaat zijn om hem te vervangen in De Kuip.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met nieuws over o.a. Ajax, PSV en Feyenoord!