Van Hooijdonk kreeg interland cadeau van Kluivert bij Oranje

Van Hooijdonk kreeg interland cadeau bij Oranje: 'Hij zei dat hij last had...'

4 juli om 23:53
Laatste update: 4 juli om 23:54

Patrick Kluivert heeft Pierre van Hooijdonk aan een extra interland voor het Nederlands elftal geholpen. Dat onthult laatstgenoemde aan tafel bij Studio Fußball. Toen Van Hooijdonk nog één duel nodig had voor de 25 interlands, zei Kluivert dat hij kampte met een pijntje, waardoor Van Hooijdonk kon invallen.

Bij Studio Fußball krijgt Van Hooijdonk de vraag of hij als speler bezig was met zijn aantal interlands. Uiteindelijk stokte de teller op 46 stuks voor de oud-spits. "Jawel", antwoordt Van Hooijdonk. "Ik ging op een gegeven moment richting de 25. Dan kreeg je een zilveren schaal. Daar was ik toch wel mee bezig."

Vervolgens deelt Van Hooijdonk een anekdote. "Toen we onder Louis van Gaal uit bij Engeland speelden (een oefeninterland in 2001, red.), stonden we op een gegeven moment met 0-2 voor. Ik had Patrick Kluivert voor de wedstrijd op de hoogte gebracht dat ik nog maar één interland nodig had voor de 25. Hij zei toen dat hij last had, waardoor ik erin kwam. Hij had alleen helemaal geen last", lacht Pi-Air.

In die wedstrijd tegen Engeland kwam Van Hooijdonk uiteindelijk in de 88ste minuut binnen de lijnen voor Kluivert, die als nummer 10 in de basis begon. Nederland won het duel uiteindelijk ook met 0-2, dankzij treffers van Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooij.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!