Genee lacht na betoog van Derksen: 'Turkije zijn prutsers, als ik het zo hoor'

Genee lacht na betoog van Derksen: 'Het zijn prutsers, als ik het zo hoor'

5 juli om 08:35
Laatste update: 5 juli om 08:50

Johan Derksen en René van der Gijp menen dat Oranje in de kwartfinale van het EK geen enkele moeite mag hebben met Turkije. Het duo van Vandaag Inside Oranje heeft geen hoge pet op van de ploeg van bondscoach Vincenzo Montella. 

Gaat Nederland de halve finale halen ten koste van Turkije? "Ja, tuurlijk wel", meent Van der Gijp. "Dat is geen enkel probleem", stelt Derksen. "Die zijn minder dan de Roemenen, denk ik. Het is een ren-je-rot-show. Ze doen hun uiterste best, maar letten niet op elkaar. Het is geen moment één team. Er wordt achterin niet gedekt, zag je hoe die bal erin ging..."

Presentator Wilfred Genee onderbreekt Derksen en schiet in de lach. "Het zijn prutsers, als ik het zo hoor!" Derksen blijft bij zijn standpunt. "In de eerste wedstrijd (3-1 zege op Georgië, red.) speelden ze best leuk voetbal, daarna hebben ze eigenlijk niets meer gepresteerd."

Nederland - Turkije begint zaterdag om 21.00 uur. De winnaar van de kwartfinale neemt het in de halve finale op tegen Engeland of Zwitserland. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!