'Ten Hag krijgt ondanks verlenging salarisverlaging bij Manchester United'

'Ten Hag ziet salaris ondanks contractverlenging significant dalen'

5 juli om 09:04

Hoewel Erik ten Hag zijn contract bij Manchester United met een jaar verlengd zag worden, gaat hij er qua salaris op achteruit. De resultaten van het afgelopen seizoen, waarin geen Champions League-voetbal werd afgedwongen, zouden de reden zijn.

Manchester United maakte onlangs bekend dat er een optie in het contract van Ten Hag is geactiveerd, waardoor hij nu tot de zomer van 2026 vastligt bij de club. Omdat partijen in de praktijk geen nieuwe overeenkomst hebben getekend, gelden dezelfde voorwaarden als voorheen, stelt The Athletic. ESPN weet echter te melden dat de voormalig trainer van Ajax, FC Utrecht en Go Ahead Eagles zijn loon met 25 procent ziet dalen.

De reden van de salarisverlaging is het feit dat Manchester United op de achtste plaats eindigde in de competitie en zich zodoende niet wist te plaatsen voor de Champions League. Daardoor treedt een clausule in werking die het loon van Ten Hag met een kwart reduceert.

Ten Hag liet tegenover de clubkanalen weten in zijn nopjes te zijn met de contractverlenging. "Ik ben erg blij met dit akkoord. De twee trofeeën (League Cup in 2023 en FA Cup in 2024, red.) maken me trots en zijn een voorbeeld van de vooruitgang die we hebben geboekt sinds ik hier ben. We moeten echter ook benadrukken dat er nog veel werk te verzetten is om het niveau te bereiken dat van Manchester United wordt verwacht."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met nieuws over o.a. Ajax, PSV en Feyenoord!