Familie Kadioglu openhartig over belediging: 'Zeggen dat hij een landverrader is'

Familie Kadioglu openhartig over belediging: 'Zeggen dat hij een landverrader is'

5 juli om 09:26
Laatste update: 7 juli om 15:43

Ferdi Kadioglu speelde ooit nog voor Jong Oranje, maar maakt inmiddels indruk bij het nationale elftal van Turkije. Zijn ouders vinden het moeilijk dat hun zoon hierom nare verwensingen naar zijn hoofd krijgt in Nederland, zo geven ze aan in gesprek met De Gelderlander.

Moeder Diane heeft er moeite mee dat haar zoon Ferdi voor 'landverrader' wordt uitgemaakt nu hij voor Turkije uitkomt. "Dat doet ons pijn", stelt ze. "Al die mensen kennen de ins en outs niet", vult haar echtgenoot aan. "De voetbalbond van Turkije liet in alles merken dat ze in hem geloofden."

Bij Jong Oranje speelde Kadioglu samen met onder meer Matthijs de Ligt, Donyell Malen en Cody Gakpo. Zijn ouders kregen vanuit de KNVB echter niet hetzelfde gevoel als vanuit Turkije. "Toen Ferdi bij Jong Oranje zat, had ik het Wilhelmus op het toilet hangen zodat ik de tekst kon oefenen", aldus Diane. "Maar ik vind het ook fantastisch als het hele stadion het Turkse volkslied zingt. Als zaterdag de volksliederen klinken dan doet me dat beide wat."

Ook vader Feyzullah kan ontroerd raken door de sfeer in de stadions. "Ik had kippenvel toen het hele stadion van Fenerbahce onlangs zijn naam scandeerde. Zijn doelpunt in de oefenwedstrijd tegen Duitsland maakte me helemaal supertrots. Turkije heeft hem omarmd. En wij hebben altijd in hem geloofd. Ferdi is mentaal supersterk."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!