Slot op eerste Liverpool-persco: 'Wat ik met Jürgen bespreek, blijft tussen ons'

Slot op eerste persco: 'Wilde vooral begrijpen waarom Liverpool mij koos'

5 juli om 12:36
Laatste update: 5 juli om 12:40

Arne Slot heeft zijn eerste persconferentie als trainer van Liverpool gegeven. De Nederlander sprak met de Britse pers over zijn voorganger Jürgen Klopp, Oranje-captain Virgil van Dijk en zijn visie voor het komende seizoen. 

"Toen Jürgen hier kwam, noemde hij zich 'The Normal One'. Maar wat hij voor de club heeft gedaan, is niet normaal", beet Slot desgevraagd het spits af. "Ik heb met hem over vele zaken gesproken, maar dat blijft tussen ons. Dat hij een liedje voor mij zong, was heel speciaal. Dat fans jouw naam zingen voordat je nog maar een wedstrijd hebt gewonnen, is een goede start", lachte Slot. 

Met welk systeem gaat Slot spelen bij Liverpool? Ik hoop dat mensen zeggen dat mijn systeem een 4-2-3-1 is, of een 4-3-3. Maar er is veel ruimte en vrijheid als we in balbezit zijn. Soms spelen we 4-1-4-1. Ik zal niet snel zeggen dat ik een voorkeur heb. Maar omdat je het vraagt, zeg ik dat we 4-3-3 speelden bij Feyenoord."

Uiteraard werd Slot ook gevraagd naar Van Dijk. "Ik hoop eerst dat hij het EK wint", knipoogde Slot. "Daarna komt hij terug en zal hij ook hier de honger hebben om prijzen te winnen." En de beste positie voor Cody Gakpo? "Daar wil ik het eerst met hem zelf over hebben."

'Aangetrokken door speelstijl van Arne'

Ook sportief directeur Richard Hughes kwam aan het woord. "We werden aangetrokken door de speelstijl en de filosofie van Arne. Zijn teams spelen met intelligentie en passie. Wat dat betreft gaat er niet zoveel veranderen hier." Slot was naar eigen zeggen onder de indruk toen Liverpool hem benaderde. "Ik wilde vooral begrijpen waarom ze me wilden. Daar was ik van onder de indruk. Toen ging het vrij soepel."

Hughes geeft aan goed contact te hebben met de nieuwe trainer van Liverpool. "We spreken elkaar dagelijks. We willen eerst verbetering zien op het trainingsveld, maar nu de transferwindow open is, zullen we opportunistisch zijn. Ik voorzie een rustige maand juli en actie in augustus."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!