Slot over Van Dijk en Gakpo bij Liverpool

Slot maakt goede beurt bij Engelse pers met opmerkingen over Van Dijk en Gakpo

5 juli om 14:45
Laatste update: 5 juli om 14:44

Arne Slot heeft zijn eerste onderonsje met de Britse pers achter de rug. Op de persconferentie van vrijdag gaat de nieuwe manager van Liverpool in het EK van landgenoten Virgil van Dijk en Cody Gakpo.

Slot vertelde onlangs al dat hij met Van Dijk heeft gesproken over komend seizoen. Op het persmoment krijgt de manager de vraag of die in dat gesprek voelde dat de Liverpool-aanvoerder hongerig is om prijzen te pakken. "Ik denk dat iedere topspeler over het algemeen wil winnen", countert Slot. "Ik hoop dat Virgil eerst het EK wil winnen", grapt hij.

Het EK van Gakpo is ook niet onbesproken gebleven. De aanvaller van Oranje maakte tot dusver al drie doelpunten in Duitsland. "Ik hoop dat hij er nog een schepje bovenop doet, zeker in de halve finale", knipoogt Slot, wetende dat het Nederlands elftal dan Engeland kan treffen. "Ik hoop dat ze dan tegen Engeland spelen. Cody speelt een heel goed toernooi en maakt tot nu toe indruk. Ik hoop dat hij dat blijft doen."

Na het EK mogen Van Dijk en Gakpo genieten van een korte vakantie. Liverpool begint het seizoen op 17 augustus met een uitwedstrijd tegen promovendus Ipswich Town.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!