Zaniolo keert na buitenlandse omzwervingen terug in Serie A

Atalanta haalt Feyenoord-beul na buitenlands avontuur terug naar Italië

5 juli om 15:14
Laatste update: 5 juli om 15:15

Nicolò Zaniolo keert terug in de Serie A. De creatieveling maakt de overstap van Galatasaray naar Atalanta, dat hem huurt met een optie tot koop. Via de eigen kanalen maakt de winnaar van de Europa League melding van de transfer.

Zaniolo beleefde zijn doorbraak bij AS Roma, waar hij in 2018 debuteerde in de Serie A. Hij groeide bij de Romeinen uit tot een gewaardeerde kracht en maakte zich onsterfelijk door in de finale van de Conference League in 2022 de enige goal te maken tegen Feyenoord. In het seizoen erna kreeg de band met trainer José Mourinho een knauw, waarna Zaniolo naar Galatasaray vertrok.

In het afgelopen seizoen was Zaniolo actief bij Aston Villa, dat hem huurde van Cim Bom. Voor de club uit Birmingham kwam de Italiaan tot 39 wedstrijden, waarin hij drie keer scoorde. De club kende een goed seizoen en plaatste zich als nummer vier voor de Champions League.

Bij Atalanta wordt Zaniolo ploeggenoot van Marten de Roon, Teun Koopmeiners, Mitchel Bakker en Hans Hateboer. Mits er aan bepaalde sportieve voorwaarden wordt voldaan, kan de optie tot koop verplicht worden.


Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met nieuws over o.a. Ajax, PSV en Feyenoord!