UEFA zet communicatie-maatregel door naar Europese toernooien

UEFA is content: nieuwe regel per direct geïntegreerd in clubtoernooien

5 juli om 16:35
Laatste update: 5 juli om 16:37

De UEFA is te spreken over de nieuwe regels omtrent de communicatie met de scheidsrechters en heeft besloten dat de regels ook in de eigen competities zal worden ingevoerd. Ook in de Champions League, Europa League en Conference League zal voortaan enkel nog de aanvoerder met de scheidsrechter mogen discussiëren, zo meldt de bond via de eigen kanalen.

De nieuwe regels, waarin alleen de aanvoerder met de scheidsrechter mag communiceren, zijn voor het eerst getest op het EK. Bij het overtreden van de regel krijgen spelers direct de gele kaart toebedeeld. De UEFA ziet de regel als een groot succes en zal deze dan ook doorzetten naar de eigen Europese competities. Over een week beginnen de eerste voorrondes al, en daar zal de maatregel ook van kracht zijn.

'Dat deze nieuwe aanpak op het EK door de spelers en het publiek wordt gezien als onbetwistbare vooruitgang voor het imago van voetbal, versterkt ons vertrouwen dat dit de weg vooruit is', spreekt de UEFA uit middels en statement. 'Fair play en respect zijn waarden die voetbal, het populairste spel ter wereld, moet overbrengen op onze samenleving.'

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!