Feyenoord troeft PSV definitief af en presenteert Ajax-talent

Update: Feyenoord troeft PSV definitief af en presenteert Ajax-talent

5 juli om 18:41
Laatste update: 5 juli om 18:42

Feyenoord gaat Ajax-talent Jivayno Zinhagel spoedig presenteren als versterking voor de jeugdopleiding, zo meldt 1908. De 15-jarige aanvaller gaat in Rotterdam een meerjarig contract tekenen.

Volgens 1908 is de verwachting dat Zinhagel bij Feyenoord een contract gaat tekenen voor drie jaar. In het verleden speelde de jongeling al in Rotterdam, want hij kwam eerder uit in de jeugdopleiding van stadsgenoot Sparta Rotterdam. In 2018 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax. 

In Rotterdam gaat Zinhagel de selectie van het Onder-17 elftal versterken. 'Na een lang proces heeft Feyenoord definitief beet. De club kaapt één van de meest belovende talenten weg uit Amsterdam', zo valt er te lezen. Feyenoord zal de komst van Zinhagel snel wereldkundig maken.

Eerder werd al bekend dat ook PSV in de markt was voor de handtekening van Zinhagel. Vanwege zijn leeftijd behoorde een transfer naar het buitenland niet tot de mogelijkheden en dus maakten Feyenoord en PSV de grootste kans om het talent binnen te halen. De Eindhovenaren vissen dus uiteindelijk achter het net.

Update: Feyenoord heeft de komst van Zinhagel wereldkundig gemaakt. De 15-jarige jeugdinternational heeft in Rotterdam zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2027. "Ik zou mezelf omschrijven als een aanvaller die over veel snelheid beschikt en daarnaast zeer doelgericht is. Ik wil belangrijk zijn voor de club en kan niet wachten om aan het nieuwe seizoen te beginnen", reageert Zinhagel in gesprek met de clubkanalen.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met nieuws over o.a. Ajax, PSV en Feyenoord!