Gakpo maakte in PSV-jeugd al grote indruk

Oranje-uitblinker 'per toeval' ontdekt: 'We keken eigenlijk naar zijn broer'

6 juli om 08:25
Laatste update: 6 juli om 08:37

Cody Gakpo beleeft tot nu toe een uitstekend eindtoernooi met Oranje. Met drie belangrijke doelpunten is de buitenspeler van enorme waarde voor bondscoach Ronald Koeman. Hoofd jeugdscouting van PSV, Rini de Groot, en Gakpo's oude jeugdtrainer, Kristof Aelbrecht, herinneren zich de buitenspeler nog goed.

"Cody liepen we bij PSV een beetje toevallig tegen het lijf. Ik ging bij FC Eindhoven kijken naar zijn oudere broer Sydney en toen kreeg ik de tip dat ik eens bij zijn jongere broertje Cody moest gaan kijken, die bij de amateurtak van Eindhoven speelde. Zo is hij in beeld gekomen", vertelt De Groot in gesprek met De Telegraaf over de ontdekking van Gakpo.

"Hij had ook toen al een fantastisch lichaam", gaat de hoofd jeugdscouting verder. "Hij was groter dan de andere jongens. Hij liep heel gemakkelijk en was een échte spits, een doelpuntenmaker."

Ook Aelbrecht werkte jaren met Gakpo bij PSV. "Hij was onze beste afmaker. Maar, je ziet nu bij het Nederlands elftal toch ook weer dat hij het gevaarlijkst is als hij vanaf links kan komen. Verdedigers weten wat hij gaat doen, maar hij bepaalt het moment en heeft echt een dodelijk schot."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!