Wieffer maakt gedroomde overstap naar Brighton

Wieffer ziet droom uitkomen: 'Maar voelt vreemd om Rotterdam vaarwel te zeggen'

6 juli om 08:56

Mats Wieffer is dolgelukkig met zijn transfer naar Brighton & Hove Albion. Vrijdag werd bekend dat de controleur Feyenoord officieel gaat verlaten en richting de Premier League trekt. Op de website van de Rotterdammers licht Wieffer zijn keuze toe.

"Af en toe moet ik mezelf in m’n arm knijpen als ik terugdenk aan de afgelopen twee jaar", steekt Wieffer van wal. "Kampioen worden, Champions League spelen met Feyenoord, de beker winnen, De Kuip en de Coolsingel in extase zien: dat zijn allemaal dingen waar je als voetballer van droomt. Natuurlijk ga ik de spelers, de staf en iedereen anders rond het eerste elftal missen en voelt het vreemd om de supporters en Rotterdam vaarwel te zeggen."

Een overstap naar Brighton en de Premier League, voelt voor Wieffer echter aan als een mogelijkheid waar hij geen nee tegen kan zeggen. "Ik kijk daarom erg uit naar dit nieuwe avontuur, maar voor het zover is wil ik alle Feyenoorders bedanken voor de mooie tijd."

Na het langverwachte akkoord reisde Mats Wieffer direct af naar Engeland om de overgang af te ronden. "Het is de afgelopen dagen allemaal heel snel gegaan. Ik hoop volgende week nog persoonlijk afscheid te kunnen nemen van de mensen bij Feyenoord waar ik de afgelopen jaren zo intensief mee heb samengewerkt", besluit Wieffer.

De middenvelder tekent voor vijf jaar aan de Engelse zuidkust. Feyenoord maakt zelf bekend dat er met de deal een recordbedrag gemoeid is. Wieffer is nu de duurste uitgaande transfer van de Rotterdammers ooit. Zijn transfersom ligt rond de 30 miljoen euro. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)