Kritiek op doelpuntendroogte tijdens EK bereikt ook Franse selectie

Franse selectie ontvangt kritiek: 'Het is duidelijk dat we het moeten onderzoeken'

6 juli om 10:42

Frankrijk maakte op het huidige EK nog geen enkel velddoelpunt. Desondanks stootten de Fransen vrijdagavond door naar de halve finales. Na afloop van het duel met Portugal zijn de zorgen voor het verdere verloop groot.

Frankrijk maakte dit EK slechts drie doelpunten. Daarvan waren er twee een eigen doelpunt en de overige was een strafschop. Zelf scoorden de Fransen nog niet, ook tegen Portugal werd er pas gewonnen na penalties. "Dat is altijd lastig in voetbal", stelt Kylian Mbappé na afloop van het duel. "Maar daar moeten we ons ook overheen proberen te zetten, want het belangrijkste is dat we gewonnen hebben."

Mbappé zelf weet normaal gesproken ook het net beter te vinden. "Ik heb maar één keer gescoord, dat is waar, maar we staan in de halve finale en ik ben blij. Het is aan mij om nu fit te worden voor de wedstrijd tegen Spanje."

Hoewel de kritiek - ook in eigen land - groot is op de delpuntendroogte van de Fransen, is het binnen de selectie geen heikelpunt, stelt Mbappé. "In de kleedkamer spreken we al helemaal niet over het feit dat we niet hebben gescoord, maar het is duidelijk dat we het moeten onderzoeken. Tegelijkertijd is de defensie erg solide."

Ook Didier Deschamps is de statistiek niet onopgemerkt gebleven. "Ik zal mijn spelers altijd verdedigen. Mbappé en Antoine Griezmann zijn niet in beste doen, maar desondanks staan we in de halve finale. De collectieve kracht is er altijd en de start van het EK was gewoon goed. Als je weinig scoort, kun je beter ook geen goals tegen krijgen", besluit de bondscoach.