Calafiori dicht bij transfer van Bologna naar Arsenal

'Arsenal haalt EK-uitblinker voor 50 miljoen als concurrent van Timber'

6 juli om 11:32

Arsenal en Bologna zijn in verregaande onderhandelingen over een transfer van Riccardo Calafiori. De Londenaren zouden al persoonlijk akkoord zijn met de Italiaan en ook de clubs zijn er zo goed als uit.

Volgens Fabrizio Romano zijn Arsenal en Bologna in verregaande onderhandelingen, maar Relevo meldt al dat er een akkoord tussen beide partijen ligt. De transfersom die op dit moment wordt besproken ligt tussen de vijftig en 54 miljoen euro. De bonussen worden slechts nog als detail gezien, voordat Calafiori definitief de overstap naar Arsenal zal gaan maken.

Calafiori gaat bij Arsenal een vijfjarig contract tekenen en zijn salaris wordt vier miljoen euro per jaar. Als de Italiaan de overstap maakt, dan wordt hij een concurrent van Jurriën Timber. De Nederlander maakte vorig jaar zomer de transfer naar Arsenal, maar hij speelde een geheel jaar niet vanwege een zware blessure. Inmiddels lijkt de verdediger weer fit voor het nieuwe seizoen.

Dit EK kende Calafiori zijn doorbraak bij het grote publiek. Als centrumverdediger bij Italië speelde hij een ijzersterke groepsfase, maar Italië moest in de achtste finales hun meerdere erkennen in Zwitserland. Calafiori speelde zich desondanks dus wel in de kijker bij het grote Arsenal.