AZ laat Ryan vertrekken na zware onderhandelingen

'AZ hakt knoop door en laat basisspeler na anderhalf jaar vertrekken'

6 juli om 12:11

De wegen van AZ en Matthew Ryan gaan deze zomer scheiden. Dat melden verschillende media, waaronder De Telegraaf. De Alkmaarders zouden de stekker uit de contractonderhandelingen hebben getrokken.

Ryan wilde vol voor een nieuw contract gaan, maar zijn eisen bleken te gortig. AZ kiest daarom voor Rome-Jayden Owusu-Oduro onder de lat komend seizoen en de Australiër kan een nieuwe club gaan zoeken. In een eerder stadium werd Ryan gelinkt aan clubs uit het Championship, waaronder Derby County. De 32-jarige sluitpost zou zelf wel oren hebben in een stap naar Engeland.

AZ en Ryan waren lang in onderhandeling over een nieuw contract, maar de keeper en zijn entourage zouden drie keer een deadline hebben gemist aangaande nieuwe verbeterde voorstellen. Toen AZ begin deze maand nog geen uitsluitsel kreeg van Ryan, besloot Max Huiberts de onderhandelingen te stoppen.

Ondanks het vertrek van Ryan gaat AZ geen nieuwe keeper aantrekken. De Alkmaarders spreken het vertrouwen uit in de jonge Owusu-Oduro. Jeffrey de Lange (Go Ahead Eagles) en Nick Olij (Sparta) stonden eerder nog op een verlanglijstje in Alkmaar, maar AZ pakte nooit door.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!