Misehouy tekent spoedig een contract bij Girona

Update: 'Misehouy doorstaat medische keuring en rondt transfer naar Spanje af'

9 juli om 12:53
Laatste update: 9 juli om 15:54

Gabriel Misehouy wordt spoedig aangekondigd als de nieuwe aanwinst van Girona. Het talent kwam er met Ajax niet uit over een nieuw contract en maakt dus transfervrij de overstap naar Spanje. 

Fabrizio Romano meldt dat Girona en de entourage van Misehouy akkoord zijn over een contract bij de Spanjaarden. Het akkoord is nog mondeling, maar de verwachting is dat het contract volgende week al wordt getekend. Misehouy wilde graag naar Girona en wees verschillende biedingen af van onder andere LOSC Lille. Bij Girona treft de aanvaller Daley Blind als landgenoot.

Ajax en Misehouy hebben lange tijd geprobeerd om tot overeenstemming te komen aangaande een nieuw contract van het talent. Die gesprekken liepen uiteindelijk op niets uit. Misehouy wilde garanties op meetrainen met het eerste elftal en wellicht zelfs speelminuten bij de hoofdmacht. Uiteindelijk speelde het talent 44 wedstrijden voor de beloften van Ajax, maar daar blijft het dus bij.

Update: Fabrizio Romano meldt dinsdagmiddag dat Misehouy zijn medische keuring heeft doorstaan. De transfer van de oud-Ajacied is volgens de transferexpert daarmee volledig afgerond.