'Utrecht meldt zich voor Eredivisie

'Utrecht is eruit met Franse vleugelaanvaller: akkoord met club snel verwacht'

6 juli om 15:22
Laatste update: 6 juli om 15:23

FC Utrecht heeft zich bij Lorient gemeld voor de Fransman Yoann Cathline, zo meldt L'Équipe. De buitenspeler, die in het afgelopen seizoen verhuurd werd aan Almere City FC, zou al overeenstemming hebben bereikt met de Domstedelingen.

Cathline staat nog tot medio 2027 onder contract bij Lorient en zou na zijn persoonlijke akkoord met Utrecht wachten tot de clubs het eens zijn over een transfersom. De aanvaller zou bij Lorient hebben aangegeven graag de overstap te willen maken en naar verwachting zullen beide clubs elkaar snel vinden.

In het afgelopen seizoen speelde de 21-jarige Cathline 31 wedstrijden voor Almere City, waarin hij goed was voor zes doelpunten en vier assists. De Fransman zou niet de eerste versterking zijn voor het nieuwe seizoen van Utrecht. Eerder verzekerde de club zich al van de diensten van Siebe Horemans (Excelsior), Alonzo Engwanda (Anderlecht), David Min (RKC Waalwijk), Matisse Didden (Roda JC), Tom de Graaff (Ajax), Paxten Aaronson (Eintracht Frankfurt) en Miguel Rodríguez (Celta de Vigo).

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!