Babel wil Bergwijn in Oranje-basis

Babel pleit voor Ajacied in de basis bij Oranje: 'Heeft specifieke kwaliteiten'

6 juli om 16:16

Als het aan Ryan Babel ligt, begint Steven Bergwijn wederom in de basis bij Oranje. Volgens de oud-international maakte de Ajacied een uitstekende indruk tegen Roemenië. Volgens Babel moet Bergwijn meer speeltijd krijgen bij het Nederlands elftal.

Bergwijn begon tegen Roemenië verrassend in de basis en maakte een goede indruk volgens Babel. In de rust werd de aanvaller gewisseld voor Donyell Malen door een blessure. Juist zijn vervanger scoorde tweemaal. "Ik heb Bergwijn altijd een goede speler gevonden", steekt Babel van wal tegenover Ajax Showtime. "Voor zijn lengte en fysiek is hij erg sterk en balvast. Ik denk zeker dat hij bruikbaar is voor dit Nederlands elftal. Hij verdient zeker meer minuten, omdat hij specifieke kwaliteiten heeft."

"Als je kijkt naar de spelers voorin, denk ik zeker dat je met het spel dat ze willen spelen – met Dumfries die eroverheen gaat – je een speler nodig hebt die de bal vast kan houden", vervolgt Babel. "Dat kan Bergwijn, dus ik vind het zeker voor herhaling vatbaar."

Er was nog even twijfel over de fitheid van Bergwijn na het uitvallen tegen Roemenië. De aanvaller had last van zijn kniepees. Volgens Voetbal International kan bondscoach Ronald Koeman tegen Turkije 'gewoon' beschikken over de Ajacied. Het Nederlands elftal trapt om 21.00 uur af in Berlijn in de kwartfinale van het EK tegen de Turken.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!