Feyenoord vangt voorbereiding aan met simpele zege op FC Dordrecht

Feyenoord rekent in eerste oefenduel van Priske eenvoudig af met FC Dordrecht

6 juli om 16:36

Brian Priske heeft zijn eerste oefenwedstrijd met Feyenoord weten te winnen. Tegen FC Dordrecht werd het 0-4, dankzij goals van Calvin Stengs, Ayase Ueda, Bart Nieuwkoop en Ilias Sebaoui.

De eerste kans was voor Dordrecht, toen Korede Osundina soepel wegdraaide bij Jan Plug. De Feyenoord-huurling schoot de bal vervolgens echter in het zijnet. Feyenoord, dat in een 3-4-3 systeem speelde, kwam vervolgens tot grote kansen via Ueda, Igor Paixão en Nieuwkoop, maar tot doelpunten leidde het niet.

Niet veel later was dat anders, toen Stengs gevonden werd door Antoni Milambo. Stengs stuurde de bal met de binnenkant van zijn voet subtiel het doel in, en liet de doelman kansloos. De volgende doelpunten lieten niet lang op zich wachten. Na scherp drukzetten van Feyenoord werd Ueda bereikt, waarna de Japanner wegdraaide van de verdediger en beheerst af wist te ronden. Ook de 0-3 viel nog voor rust, middels een kopbal van Nieuwkoop.

In de tweede helft begon Feyenoord met een geheel nieuw elftal, en na tien minuten leek Nesto Groen de 0-4 te gaan maken, maar keeper Celton Bai gooide roet in het eten. Tegen het einde van de wedstrijd kwam er alsnog een vierde treffer. Sebaoui, die vorig seizoen nog indruk maakte bij De Schapenkoppen, maakte af na sterk voorbereidend werk van Givairo Read.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!