Go Ahead Eagles is dichtbij komst van nieuwe trainer Simonis

Go Ahead heeft nieuwe trainer bijna binnen: 'Het ziet er allemaal goed uit'

6 juli om 17:46
Laatste update: 6 juli om 18:03

Go Ahead Eagles heeft zijn nieuwe trainer gevonden. De Deventenaren zullen in zee gaan met Paul Simonis, zo meldt De Stentor. Simonis is momenteel assistent-trainer bij SC Heerenveen.

"Het ziet er allemaal goed uit", luidt de reactie van Simonis tegenover De Stentor. Volgens het medium zijn de partijen momenteel bezig met de laatste formaliteiten en zal Simonis voor twee jaar gaan tekenen in Deventer, waar hij de opvolger wordt van René Hake, die naar Manchester United vertrok om als assistent-trainer van Erik ten Hag te fungeren. De club uit Deventer zal een vergoeding betalen voor Simonis. De hoogte van de afkoopsom is niet bekend.

Simonis leek bij Heerenveen te blijven, nadat hij zijn contract onlangs met twee jaar verlengde, om als assistent van Robin van Persie te dienen. De kans om hoofdtrainer te worden zou hij echter niet willen laten schieten. Simonis was eerder al werkzaam bij Go Ahead Eagles, waar hij assistent was van Kees van Wonderen. Toen laatstgenoemde hoofdtrainer van Heerenveen werd, nam hij Simonis mee. Eerder was hij jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.

Simons was één keer eerder hoofdtrainer van de Deventenaren. In de uitwedstrijd tegen Sparta op 12 maart 2022 verving de toenmalige assistent zijn hoofdtrainer, Van Wonderen, die wegens een coronabesmetting ontbrak. Op Het Kasteel ging de wedstrijd met 1-0 verloren.

Go Ahead Eagles wordt morgenmiddag in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam gecoacht door assistent-trainer Paul Simonis. Hij vervangt hoofdtrainer Kees van Wonderen, die vanwege een coronabesmetting ontbreekt.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!