El Ahmadi kritisch op Demiral, de 'Sutalo van Turkije'

El Ahmadi kritisch op 'Sutalo van Turkije': "Ik vind hem niet echt goed"

6 juli om 19:14

Turkije moet het zaterdag zonder Merih Demiral stellen tegen het Nederlands elftal, maar Karim El Ahmadi vraagt zich af hoe groot dat gemis is. De 26-jarige verdediger van Al Ahli kon dit EK nog niet bekoren.

Hoewel Demiral met twee doelpunten de gevierde man was in de achtste finale tegen Oostenrijk, heeft El Ahmadi geen hoge pet van de mandekker op. "Ik vind het helemaal geen goede speler, om eerlijk te zijn. In het begin was hij wel aardig, maar ook in de wedstrijd tegen Oostenrijk vond ik hem niet zo goed", stelt de voormalig middenvelder van FC Twente en Feyenoord bij EK Praat.

El Ahmadi maakt een opvallende vergelijking met Josip Sutalo van Ajax. "Ik vind hem een beetje te vergelijken met Sutalo. Hoe hij vaak uit positie loopt en niet om zich heen kijkt. Tuurlijk, hij was belangrijk met zijn goals, maar ik vind het niet echt een goede speler", aldus de analist.

'Kaplan reële optie'

Yordi Yamali is het eens met El Ahmadi. "Hij is dit toernooi eigenlijk gewoon een wissel die zijn ‘moment of fame’ heeft gepakt. Het is bij Turkije gewoon niet zo breed achterin. De keuzes worden zeer beperkt achterin. Het is een reële optie dat Ahmetcan Kaplan erin moet", klinkt het.

Demiral werd door de UEFA geschorst vanwege zijn 'wolvengroet', een symbool van de extreemrechtse groepering Grijze Wolven. Bondscoach Vincenzo Montella waarschuwde al dat die straf alleen maar voor extra motivatie zorgt tegen Nederland. De aftrap in Berlijn is zaterdag om 21.00 uur.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!