Oranje speelt 'uitwedstrijd' in Turkse heksenketel

Oranje speelt 'uitwedstrijd': "Het is volledig rood en met heel veel lawaai"

6 juli om 20:23

Pierre van Hooijdonk ziet dat de Turkse fans zwaar de overhand hebben ten opzichte van de Nederlandse supporters voor de clash in de kwartfinale van het EK. Toch denkt Rafael van der Vaart dat de invloed van de toeschouwers op de wedstrijd beperkt zal zijn.

Oranje en Turkije trappen zaterdag om 21.00 uur af. Voor de ploeg van bondscoach Ronald Koeman zal het als een uitwedstrijd voelen. Zo was er een striemend fluitconcert te horen toen ze het veld betraden voor de warming-up. "Het is volledig rood en met heel veel lawaai", constateert Van Hooijdonk bij de NOS. "Zeker als het goed gaat met het Turkse elftal, schaart iedereen, maar dan ook echt iedereen, zich achter het elftal. Dat laten ze blijken ook. Het is al vaak genoeg gezegd hoeveel Turkse mensen hier wonen. Die zijn massaal gekomen."

Toch denkt Van der Vaart niet dat de Turkse fans een factor zullen zijn tijdens de wedstrijd. "Misschien, maar ik geloof daar niet in. Natuurlijk maken ze herrie, dus het is wel goed dat ze wat verder weg zitten", doelt hij op de sintelbaan, die tussen het veld en de tribunes ligt. "Ik vond het eigenlijk ook altijd wel lekker, een beetje die vijandigheid tegen je. Een uitwedstrijd vond ik vaak leuker dan een thuiswedstrijd."