Koeman verklaart keuze voor Bergwijn

Koeman verklaart keuze voor Bergwijn: 'Ik heb het al vaker gezegd...'

6 juli om 20:33

Ronald Koeman houdt Donyell Malen liever achter de hand bij Oranje. De bondscoach van het Nederlands elftal legt bij de NOS zijn keuze voor Steven Bergwijn uit.

Jeroen Stekelenburg vraagt Koeman of het lastig was om zijn basiself te vormen. "Makkelijker dan na Oostenrijk", steekt de bondscoach van wal. "Dat is duidelijk." De trainer zoekt naar vastigheden binnen het elftal. "Tegen Roemenië hebben we goed gespeeld. Dit is een andere tegenstander. Dat begrijp ik. We hebben jongens op de bank zitten. Ik heb het al vaker gezegd: ik geef de voorkeur aan starten met Bergwijn en Malen houd ik achter de hand."

Malen scoorde tegen Roemenië als invaller twee keer. Dat maakte de keuze voor Koeman lastiger. “Aan de ene kant wel. Aan de andere kant was voor mij twee dagen geleden nog niet duidelijk of Bergwijn fit zou zijn. Dat is hij, dus vandaar dat hij start op basis van zijn goede eerste helft. Dus ik heb daar niet in willen veranderen.”

Bergwijn viel tegen Roemenië in de rust geblesseerd uit. De aanvaller van Ajax is uiteindelijk fit genoeg om in de basis te beginnen bij Oranje.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!