Van Dijk trots op Oranje na comeback tegen Turkije

Van Dijk trots na Oranje-comeback: 'Dat is wel heel slecht als je dat doet'

6 juli om 23:17

Virgil van Dijk is trots op de veerkracht van het Nederlands elftal tegen Turkije. Oranje kwam in de eerste helft op achterstand, maar na rust wist Nederland de 0-1 achterstand om te buigen in een 2-1 overwinning.

"Je gaat heel diep op het einde. Je weet dat ze heel veel risico nemen en ballen erin gaan pompen", begint Van Dijk zijn analyse bij de NOS, waarna hij gevraagd wordt naar de steun van de supporters in het stadion. "Het is belangrijk en mooi. Dat hebben we nodig. Tuurlijk wisten we dat er vanavond veel Turken in het stadion aanwezig zouden zijn, maar de support was heel erg goed. We moesten erg diep gaan en ik ben trots op deze jongens."

Van Dijk vindt dat Oranje 'heel goed' begon aan de wedstrijd tegen Turkije. "Zowel in balbezit als bij balbezit van de tegenpartij", aldus de aanvoerder. "Uiteindelijk worden we slordig en verliezen we ballen op gevaarlijke momenten, waardoor zij op de counter gevaarlijk kunnen worden. Dat gebeurde een aantal keer."

Bij rust keek Van Dijk met zijn ploeg tegen een 0-1 achterstand aan, maar er heerste geen paniek op het veld. "De tweede helft moesten we rustig blijven en de kansen benutten die we kregen. Dat hebben we goed gedaan", vertelt de verdediger, die niet rondliep met het idee dat de gelijkmaker niet meer ging vallen. "Zo ga je natuurlijk niet op het veld staan. Dat is wel heel slecht als je dat doet in mijn ogen."

"We hebben er alles aan gedaan om naar de halve finale te gaan. Nu is het tijd om te herstellen en voor te bereiden om nog een zware pot. We kunnen aan de bak", vervolgt Van Dijk zijn verhaal. "We willen allemaal onze droom waarmaken. We zijn een stapje dichterbij."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!