Weghorst kent zijn rol en taak als invaller bij het Nederlands elftal

Weghorst: 'Het is duidelijk wat er gebeurt als ik in het veld kom’

6 juli om 23:48
Laatste update: 7 juli om 00:37

Wout Weghorst wist al snel dat hij ging invallen bij Oranje tijdens het duel met Turkije (2-1 zege). Het Nederlands elftal raakte in de eerste helft de controle over de wedstrijd kwijt en zodoende werd Weghorst al snel geroepen door bondscoach Ronald Koeman.

"Dat zijn herinneringen voor het leven, supergaaf", begint Weghorst in gesprek met de NOS over het feest met de Oranje-fans na afloop van het duel. Vervolgens gaat hij in op zijn vroege invalbeurt. Hij kwam meteen na rust binnen de lijnen voor Steven Bergwijn. "Na een minuut of 35 zei hij (Koeman, red.): ga je maar klaarmaken. Vanaf dat moment had ik al door dat ik vandaag vroeg nodig was."

"Uiteindelijk is het duidelijk wat er gebeurt als ik in het veld kom, wat mijn taak en rol is", vervolgt Weghorst zijn verhaal. De invaller zag Oranje goed aan de wedstrijd beginnen. "Zeker het eerste kwartier. Dan is het jammer dat je niet op voorsprong komt, ondanks de kansen en het veldoverwicht."

Volgens Weghorst kwam het Nederlands elftal vervolgens in de problemen, omdat ze meer in de duels kwamen en ze passiever waren dan de Turken. "Dan hoeven ze mij in de rust niet meer te vertellen wat er gevraagd wordt", aldus de spits. "Toen (in de rust, red.) hebben we gezegd dat we er volle bak op gingen. Dat hebben we op de laatste tien minuten na gedaan."

In de halve finale van het EK neemt Nederland het op tegen Engeland. De halve eindstrijd staat op het programma voor woensdag 10 juli in het Signal Iduna Park in Dortmund. De winnaar speelt in de finale tegen Spanje of Frankrijk.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!