Van der Gijp en Derksen kraken wisselbeleid Koeman

Derksen: 'Hij staat er om een of andere reden niet zo goed op bij Koeman'

7 juli om 00:10

René van der Gijp en Johan Derksen kunnen geen begrip opbrengen voor het wisselbeleid van bondscoach Ronald Koeman tijdens het EK-duel met Turkije (2-1 zege). Het tweetal begrijpt niet dat Memphis Depay en Xavi Simons lang op het veld mochten blijven staan, terwijl Donyell Malen op de bank bleef zitten.

Naarmate de eerste helft vorderde, verloor Oranje de controle over de wedstrijd. Dit resulteerde in een 0-1 achterstand bij rust en er was veel kritiek op Memphis, Cody Gakpo, Steven Bergwijn en Simons. Laatstgenoemde had volgens Van der Gijp in de eerste helft al gewisseld mogen worden. "Hem had ik in de eerste helft gewoon gewisseld", stelt de tafelgast bij Vandaag Inside Oranje.

"Hij speelde erg ongelukkig. Hij verloor bijna alle ballen", legt Van der Gijp vervolgens uit. Hij had graag Malen, die de gehele wedstrijd op de bank bleef, zien invallen. Johan Derksen sluit zich aan bij de woorden van zijn collega. "Malen staat er om een of andere reden niet zo goed op bij Koeman. Daar maakt hij nauwelijks gebruik van."

Uiteindelijk wist Nederland een 0-1 achterstand om te buigen in een 2-1 overwinning en zodoende plaatste Oranje zich voor de halve finale van het EK. In de halve eindstrijd staat een duel met Engeland te wachten. De winnaar neemt het in de finale op tegen Spanje of Frankrijk.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!