Brazilië zonder Vinícius ten onder tegen Uruguay

Brazilië strandt zonder Vinícius in kwartfinale: Uruguay knokt zich verder

7 juli om 06:45
Laatste update: 7 juli om 10:21

Brazilië is zaterdagavond al in de kwartfinale van de Copa América gesneuveld. Zonder de geschorste Vinícius Júnior verloren de Goddelijke Kanaries na strafschoppen van Uruguay.

De absentie van Vinícius deed zich voelen bij Brazilië, dat bijzonder moeizaam tot kansen kwam tegen de fel druk zettende Uruguayanen. Daardoor ontspon zich vooral een vechtwedstrijd in Las Vegas, met liefst 41 overtredingen. Nahitan Nández haalde het einde van de wedstrijd niet. De rechtsback van Uruguay vloerde Rodrygo met een stevige tackle en kreeg een rode kaart.

Ook in het laatste kwartier wist de Seleção met een man meer de ban niet te breken, waarna het in de strafschoppenserie misging. Eder Militão zag zijn inzet gekeerd door Sergio Rochet, de ex-keeper van AZ. Douglas Luiz raakte de paal. Daardoor staat Uruguay in de kwartfinale, waarin Colombia de tegenstander is.

De Colombianen wonnen overtuigend van Panama met 5-0. Aanvoerder James Rodriguez was de grote man met een benutte strafschop en twee assists. Liverpool-aanvaller Luis Díaz kwam eveneens tot scoren. De andere halve finale gaat tussen Argentinië en Canada.