Gullit opgelucht na Oranje-zege: 'Hadden veel geluk'

Gullit prijst Koeman: 'Dat is een veel betere positie voor Memphis'

7 juli om 07:27

Ruud Gullit prijst het wisselbeleid van Ronald Koeman tijdens het duel van Oranje met Turkije in de kwartfinale van het EK. Mede dankzij de ingrepen van de bondscoach én wat geluk won Oranje met 2-1, zag de voormalig topvoetballer.

Nederland raakte zaterdag na een sterke start het initiatief kwijt, waarna Samet Akaydin de score opende in Berlijn. "Toen zag je plotseling het geloof bij hen", oordeelt Gullit bij beIN Sports. "Maar ik denk dat de wissels van Koeman heel goed waren. Hij bracht Wout Weghorst, met Memphis Depay achter hem. Dat is een veel betere positie voor Depay. Plots kreeg je voorzetten. Fantastisch om te zien hoe ze terugkwamen uit een moeilijke situatie."

Gullit had het in de slotfase nog wel even benauwd, nadat Nederland de score succesvol had omgedraaid. "Ik moet zeggen, in de laatste vijftien minuten hadden wij héél veel geluk. Micky van de Ven redde ons. Er waren veel kansen voor Turkije. Maar ze hielden stand en nu kunnen we ons gaan verheugen op het duel met Engeland", grijnst de EK-winnaar van 1988.