Perez:

Perez duidelijk: "Oranje moet God op de blote knieën danken"

7 juli om 08:54
Laatste update: 7 juli om 09:55

Kenneth Perez vindt dat het Nederland niet aan geluk ontbroken heeft op dit EK. De Deense analist is benieuwd naar de krachtmeting met Engeland in de halve finale.

Oranje wist zaterdag een achterstand om te buigen in een 2-1 zege op Turkije. Eerder werd Roemenië verslagen in de knock-outfase. Perez is duidelijk dat de ploeg van bondscoach Ronald Koeman het een stuk zwaarder had kunnen treffen. "Je hebt alles mee dit EK. Je speelt aan de goede kant van het schema", begint hij bij EK Praat van ESPN.

Volgens Perez maakt Oranje zelf helemaal niet zo'n goede indruk. "Hoeveel spelers van het Nederlands elftal zijn er nou in bloedvorm? Je moet God op je knieën bedanken dat je aan deze kant van het schema bent beland. Die cadeautjes die je hebt gekregen, moet je uitpakken. Dat hebben ze gedaan bij het Nederlands elftal. Woensdag is het echt een test", stelt hij over de clash met The Three Lions.

De andere halve eindstrijd gaat dinsdag tussen Spanje en Frankrijk, die respectievelijk afrekenden met Duitsland en Portugal.