Verbruggen ziet goede stap voor Wieffer

Verbruggen kijkt uit naar nieuwe medespeler: 'Een supergoede stap'

7 juli om 10:35
Laatste update: 7 juli om 11:09

Bart Verbruggen is erg te spreken over de transfer van Mats Wieffer naar Brighton & Hove Albion. Wieffer wordt de vijfde Nederlander die onder contract staat bij de Premier League-club.

Verbruggen, Joël Veltman, Jan Paul van Hecke en Kjell Scherpen zijn ook werkzaam voor Brighton. Laatstgenoemde wordt komend seizoen weer verhuurd aan Sturm Graz. Wieffer nam contact op met Verbruggen voor zijn transfer. "Hij heeft me een berichtje gestuurd", zegt de doelman na afloop van Nederland-Turkije in de mixed zone. 

"Hoe het is daar, wat voor club het is, dat soort dingen. Ik heb mijn eerlijke mening gegeven en die was heel positief. Gelukkig voor ons bij Brighton komt hij onze kant op", vertelt Verbruggen.

De oud-Feyenoorder had meer opties naast Brighton, maar Verbruggen denkt dat dit een erg goed keuze is van de middenvelder. "Of ik verrast ben dat hij dan onze kant op komt? Dat weet ik niet: Brighton is gewoon een fantastische club, een club die aan het groeien is. Dat hebben we de afgelopen jaren wel gezien. Ik denk dat het een fantastische omgeving is voor jongens om zich te ontwikkelen en beter te worden. Dus ik denk dat het ook voor Mats een hele goede plek en een supergoede stap zal zijn."

Verbruggen was niet door de clubleiding gevraagd naar zijn mening over Wieffer. De Oranje-uitblinker sprak amper over het EK met hem. Als Wieffer niet geblesseerd was geraakt, had hij zomaar in de Oranje-selectie kunnen zitten. "Hij heeft ons wel succes gewenst, maar meer niet. Mats kennende gunt hij ons dit en leeft hij mee zoals alle andere Nederlanders", aldus Verbruggen.