Verweij ziet Brobbey bus in vluchten

Brobbey vlucht bus in na Nederland-Turkije: 'Niet blij met zijn rol'

7 juli om 11:25

Volgens Mike Verweij is Brian Brobbey niet tevreden met zijn rol bij het Nederlands elftal. De Ajax-spits heeft nog minuut gespeeld, terwijl Wout Weghorst regelmatig invalt en Joshua Zirkzee zelfs zijn debuut maakte tijdens het gewonnen duel met Turkije (2-1).

Brobbey keek tijdens de kwartfinale weer negentig minuten toe vanaf de bank. Na het laatste fluitsignaal was hij als eerste in de bus, volgens Verweij. "Brobbey was ontzettend snel. Snel in de mixed-zone, snel in de bus. Een heel stuk eerder dan zijn ploeggenoten. Dat geeft ook wel aan dat hij totaal niet lekker in zijn vel zit en ook niet blij is met zijn rol", vertelt de verslaggever in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

Oranje komt dit EK mogelijk nog twee keer in actie. Woensdag de halve finale tegen Engeland en bij winst staat vier dagen later de finale in Berlijn op het programma. Brobbey zou dus nog minuten kunnen gaan maken. 

Verweij vindt zelfs dat er 'hoop' is voor de Amsterdammer. "Want als je zag hoe Zirkzee inviel. De marketingman van Zirkzee, Valentijn (Driessen, red.), vond dat hij héél goed trainde. Maar dan zie je wel dat dit soort wedstrijden anders is. Hij viel in en leed gewoon drie keer balverlies. Twee keer leverde hij de bal in en een keer verloor hij gewoon heel slap een duel. Dan weet ik niet of je niet beter Brobbey in kunt zetten als tegen Engeland nood aan de man is", aldus Verweij.

In tegenstelling tot Zirkzee maakte Brobbey vanaf het begin van de voorbereiding op het EK deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. De Ajacied kampte echter in de eerste week in Wolfsburg met hamstringklachten, waardoor Koeman besloot Zirkzee alsnog naar Duitsland te laten komen. Hoewel de spits van Bologna zich later aansloot dan de Ajacied, kreeg hij in de kwartfinale tegen Turkije de voorkeur in de slotfase.