Xhaka doet grote onthulling over duel met Engeland

Xhaka doet grote onthulling over duel met Engeland: 'Nu kan ik het wel zeggen'

7 juli om 12:03

Granit Xhaka nam niet deel aan de penaltyreeks tussen Engeland en Zwitserland en achteraf bleek dat hij hiervoor een goede reden had. Het EK eindigde zaterdagavond voor de Zwitsers na een strafschoppenserie tegen de Engelsen.

Xhaka vertelt na de verloren strafschoppenreeks dat hij eigenlijk niet fit genoeg was om überhaupt te spelen. "Nu kan ik het wel zeggen: maandag werd er bij een MRI-scan een gescheurde spiervezel in mijn bovenbeen ontdekt", tekenen diverse media de woorden van de Zwitserse aanvoerder op. "Maar ik wilde heel graag op dat veld staan en had het gevoel dat de ploeg mij nodig had. Ik wilde ook een boodschap overbrengen, dat we soms pijn zullen moeten lijden."

De afgelopen week heeft Xhaka amper getraind. "Pas vrijdag kon ik voor het eerst met mijn ploeggenoten meedoen", aldus de Zwitserse aanvoerder. Honderd procent fit was hij duidelijk niet. "Ik kon tijdens de wedstrijd geen lange ballen geven of écht op doel schieten. Verder ging het wel."

Xhaka speelde, ondanks de pijn, 120 minuten. Maar een penalty nemen ging de middenvelder niet lukken. Manuel Akanji was uiteindelijk de enige die zijn strafschop niet scoorde. "Hij is niet de eerste en niet de laatste die een penalty mist", troostte Xhaka zijn medespeler. "Maar hij moet zijn hoofd omhoog houden. Ik heb zelf ook ooit in zijn positie gezeten en ik wil alleen maar zeggen dat ik trots op hem ben."