Neville analyseert de wedstrijd tussen Nederland en Engeland

'Om Nederland te kunnen verslaan, zal Engeland nog een flinke stap moeten maken'

7 juli om 12:20
Laatste update: 7 juli om 13:20

Gary Neville is van mening dat Engeland fors zal moeten verbeteren om Nederland te verslaan. De oud-verdediger van de Engelsen vindt zijn thuisland nog niet overtuigend, maar ziet ook handvaten, waardoor Engeland Oranje kan verslaan.

"In de eerste helft was het spel in de nieuwe formatie nog best wel redelijk. In de verlenging waren de ploegen gewoon moe, maar je moet wel toegeven dat dit Engeland een toernooiploeg is en weet hoe je hier verder kunt komen", vertelt Neville bij Sky Sports over het duel van Engeland met Zwitserland. "We hebben ook geen pech gehad natuurlijk, want als je van tevoren had geweten dat je deze vijf ploegen zou treffen, dan was je erg blij geweest."

Neville vindt wel dat het niveau van Frankrijk en Nederland ook nog niet heel overtuigend is. "We zijn nog niet op ons best, maar op Spanje na is nog geen enkel team spectaculair. Nederland en Frankrijk zijn ook nog niet op hun best en je ziet dat je dan ook gewoon kan winnen. Dat is een goed teken."

De ervaren Neville geeft Gareth Southgate advies mee om Nederland te kunnen verslaan. "Mijn gevoel is wel dat je eruit gaat, als je het spel niet gaat verbeteren. In de wedstrijd tegen Zwitserland oogde Engeland het best qua balans. Om Nederland te kunnen verslaan, zullen we echter een flinke stap moeten maken. Oranje heeft een goed team, maar Engeland is ook zo dicht bij die gedroomde titel."